Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Козацька Покрова
20:09
Козацька Покрова

Гомінливо і зворушливо було 13 жовтня в актовій залі  Новогригорівської  ЗОШ. Зібралося багато батьків, мешканців сіл  Новогригорівка  і Панівка, запрошені були і військовослужбовці, щоб відзначити День українського козацтва, яке покрило себе і всю Україну невмирущою славою.

Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав  землю. Богом дана земля є святою і рідною. Для українців такою землею є  Україна.

Сьогоднішня зустріч приурочена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Для нас, українців, це свято християнське, національне, яке символізує  зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої  Богородиці, що впродовж століть воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву Козацька Покрова.

Таночком  учнів 3 класу «Кольорова  веселка» розпочався святковий концерт.

Лунали побажання і щирі вітання учнів в адресу всіх присутніх на святі. Хлопчики  4,5 класів у костюмах козаків, шикуючись,  увійшли до зали і у віршованій формі повідомили про те, хто ж такі козаки.

Козаки безстрашні всюди. Козаки -  борці за волю, за народу щастя й долю. А той,  хто вміє танцювати гопак, ну то й справжній козак! Танець  «Гопак» у виконанні юних козачат підкорив   усіх присутніх. Це було справжнє дійство.

А від пісні «Гей ви, козаченьки», виконаної  старшими учнями, були всі у захваті.

Справжній чоловік - це сильний чоловік.  Для нього справа честі понад усе.

Вітаючи доблесних воїнів, які нині героїчно  воюють, захищаючи рідну землю і кожного з нас, які полягли смертю хоробрих на сході , Якубова  Анастасія, учениця 7 класу, виконала пісню «Мальви». Стримати сліз не було можливим.

Продовжили святковий концерт учні  2 -3 класів танцювальною  композицією «Квіточка»,

а пісня «Верба»  у виконанні вчителів підхопила оплески всього залу.

Дуже веселими і жартівливими видалися інсценовані   пісні учнів 6 класу «Сіяв мужик просо» і 1,2,5 класів «Несе Галя воду».

Все добре колись закінчується. Так  і свято в нашій школі добігло до кінця. Завершилося воно піснею молодших  дівчаток  «Україна - моя ненька».

Миру всім! Мирного неба над головою!

Зі словами вдячності і щирого вітання зі святом Козацької Покрови, святом воїнів України виступила  шановна мешканка села  Шрайнер Є. , а від колективу учнів, батьків, вчителів солдати отримали солодкі подарунки (торти, пироги, млинці),  які приготували для них  Стах Л.М., Вчерашня Т.О., Радченко Н. Л., Подгорна О.В., Довгополик І.М., Сарбаш Л.В.

Хай всім щастить!

Підготувала та провела свято Івашина І.В., вчитель 4 класу.

Переглядів: 431 | Додав: lena4 | Теги: День захисника України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: