Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 18 » Обережно! Сальмонельоз!
18:11
Обережно! Сальмонельоз!

Головним скарбом життя є не землі, що ти завоював,

не багатства, що у тебе в скринях...

Головним скарбом життя є здоров'я,

і щоб його зберегти, потрібно багато що знати.

Авіцена

16.11. у закладі з метою виховання культури харчування, пропаганди здорового способу життя серед учнів, ознайомлення із поняттям сальмонельоз проведено бесіду «Обережно! Сальмонельоз!», яку підготувала та провела вчитель біології Тімченко А.І.

Анна Іванівна наголосила, що сальмонельоз - гостре кишкове захворювання, яке виникає при споживанні продуктів, заражених мікроорганізмами з роду «сальмонела». Сальмонельоз становить серйозну медичну і соціальну проблему. Це зумовлено, насамперед, широким його поширенням, часто тяжким перебігом, особливо у дітей раннього віку, можливістю хронізації процесу. Епідеміологічну ситуацію щодо сальмонельозу в більшості країн світу і в Україні оцінюють на сьогодні як несприятливу з тенденцією до подальшого погіршання.

Вчитель розповіла про збудник захворювання, ознаки, за якими терміново потрібно звернутися до лікарні, наголосила на правилах профілактики захворювання.

Наостанок Анна Іванівна сказала: "Дотримання цих правил допоможе вам і вашим близьким уникнути такого небезпечного захворювання, як сальмонельоз".

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 328 | Додав: lena4 | Теги: Обережно! Сальмонельоз! | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: