Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 5 » Святковий захід «Це Масляна йде, млинці та мед несе»
19:26
Святковий захід «Це Масляна йде, млинці та мед несе»
Веселу смачну Масляну люблять усі, а для учнів нашої школи її святкування стало доброю традицією.
24 лютого на святковий захід «Це Масляна йде, млинці та мед несе» були запрошені учні школи та батьки. Немає, мабуть, жодної родини, де б не святкували Масляну неділю. Тому, звичайно ж, мами та бабусі допомагали дітям у приготуванні млинців. А млинці-то були з різним начинням: і з сиром, і з картоплею, і з капустою, і з медом, варенням. Всі учасники заходу були в традиційно українському вбранні.
Зал, в якому проходило свято, був прикрашений дитячими роботами – стіннівками, малюнками. Святкову атмосферу створювало і колесо в різнобарвних стрічках, і солом’яна лялька-опудало.
Ведуча-господиня щиро привітала усіх присутніх зі святом та запросила провести Масляну гостинну.
З низьким уклоном прийшла попрощатися до присутніх Матінка Зима (Івашина І.В., вчитель початкових класів). Діти подякували їй за сніжок, за катання на санчатах, на ковзанах, за зимові канікули, новорічні свята та просили дозволу передати владу Весні-красуні. А допомогла їм у цьому Масляна (Луньова Л.Л.).
Забавні ігри та конкурси не залишили нікого байдужими: «Біг на коні», «Бій кулями з соломою», «Ходулі», «Млинець у руці», «Спекти млинець».
Не обійшлось святкування без танців та пісень. Масляна запросила красунь-дівчат у танок. Закружляли у хороводі зі стрічками під веселу музику.
Настя Подгорна та Аня Вчерашня порадували всіх присутніх своїм співом.
Усі присутні отримали велике задоволення та позитивні емоції від веселої пісні «Масляна» у виконанні учнів 3 та 6 класів.
Кульмінаційним моментом було спалення солом’яного опудала. Вважається , що разом із спаленим опудалом люди позбавлялись від усіх негараздів і напастей, які супроводжували їх у минулому. Тому усі із захопленням спостерігали за палаючим опудалом.
Веселощі продовжилися за частуванням млинців у великій дружній шкільній родині. Ох і смачні вони були з духмяним чаєм!
Підготувала та провела свято вчитель 3 класу Жук В.Г.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 349 | Додав: lena4 | Теги: святковий захід «Це Масляна йде, млинці та мед несе» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: