Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Лютий » 16 » Свято Стрітення Господнє
10:28
Свято Стрітення Господнє

Цикл зимових свят,за народознавчим календарем, завершує Стрітення Господнє, а ще кажуть зустріч зими з весною. Саме це свято пройшло сьогодні в Новогригорівській школі для учнів молодших класів.

Цей день в природі незвичайний, бо, кажуть, Зима сперечається з Весною за право господарювати на землі надалі.

Дітлахів було поділено на дві команди: Зима та Весна. Команди змагалися в пісенному марафоні, співаючи пісні веснянки та пісні про зиму-чаклунку. Діти раділи та жваво танцювали. Дуже сподобався малюкам конкурс з перекидання на сторону суперниці сніжків та весняних квіточок. Переможницею стала Весна. А ще учні розмальовували жайворонків, а наприкінці свята вийшли на подвір'я школи зі своїми птахами та, примовляючи закличну, просили жайворонків принести на крилах Весну красну, бо скучили діти за теплим сонечком.

Сподіваємось, що ще трохи - і тепла буде вдосталь, і пташки прилетять, і квітнути природа почне, але ображати Зиму не годиться, бо на все свій час. За стародавньої традицією, в цей день господині йшли до церкви за святою водичкою та свічкою Громицею. Водичкою кропили будівлю, господарство, а свічку запалювали протягом року як захист від грому, блискавки, пожежі та усяких негараздів. Так і наші діти попили цілющої води та набралися здоров'я міцного та розуму.

Ось таким видалось свято Стрітення в нашій школі. Підготувала та провела свято вчитель 3 класу Івашина І.В.

Переглядів: 259 | Додав: lena4 | Теги: Свято Стрітення Господнє | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: