Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 24 » Загальношкільна лінійка, присвячену пам'яті жертв голодомору «Скорботна свіча пам’яті святої».
20:49
Загальношкільна лінійка, присвячену пам'яті жертв голодомору «Скорботна свіча пам’яті святої».

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам’яті українців як одна з найжахливіших сторінок історії.

З метою вшанування загиблих від геноциду українського народу 24 листопада в КЗ «Новогригорівська ЗОШ І-ІІ ступенів» учнями 5 класу разом з кл. керівником Ілюхіной Н.Л. було проведено загальношкільну лінійку, присвячену пам'яті жертв голодомору «Скорботна свіча пам’яті святої».

П’ятикласники розповіли учням про трагічну сторінку в історії нашого народу, навели страшні дані про людей, що загинули під час Голодомору 1932-1933 років, зачитали зворушливі рядки з відеопрезентації «Минуле стукає в наші серця», оформили тематичну виставку історичної, художньої та документальної літератури в музеї та фойє школи за темою: «Не забуваймо незабутнє”.

Учні 8 класу випустили стіннівку «Скорботна пам'ять поколінь». Школярі взяли участь в формуванні композиції «Вінок пам’яті» і пов‘язали стрічки, щоб вшанувати пам’ять безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей.

Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору. Учениця 7 класу Анастасія Подгорна зачитала спогади своєї бабусі, яка пережила ті страшні події...

Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була.

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни.

Наш найсвятіший обов'язок сьогодні - зберегти пам'ять про всіх невинно закатованих; пам'ять про тих, хто не дожив; пам'ять про тих, хто недолюбив; пам'ять про живих і ненароджених. Ніхто не має права про це забувати!

Наприкінці заходу учні, вчителі запалили свічки та вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання.

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Переглядів: 286 | Додав: lena4 | Теги: присвячену пам'яті жертв голодомору, Загальношкільна лінійка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: