Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 15 » На старт! Увага! Канікули!
19:26
На старт! Увага! Канікули!

1 червня стартувала робота пришкільного майданчика «Сонечко». Для школярів заплановані цікаві заходи: конкурси, змагання, творчі години, екскурсії, розважальна програма. І уже 2 червня діти побували у селищі Нікольському, де відвідали краєзнавчий музей, пожежну частину, типографію.

У музеї знайомство почалося з експонатів, розташованих  на подвір’ї:  алеї Героїв війни й праці,  старовинних знарядь праці предків, козацької мазанки. А потім ми перейшли до залу, який знайомить з подіями Другої Світової та війни, свідками якої ми є зараз. Учні, особливо хлопці, зацікавлено розглядали колишнє й сучасне військове знаряддя, уважно слухали розповідь  екскурсовода.

Продовжилась екскурсія у виставковому, старовинних речей та природничому залах. Особливо вразила нас розповідь з відеопереглядом про змій. Тепер наші учні напевно знатимуть, як відрізнити вужа від гадюки. Вкотре дітям нагадали правила безпечної поведінки в природі, як себе поводити при укусі змій, кліщів, павуків. На всі запитання вони отримали ґрунтовні відповіді.

У пожежній частині на нас чекав Романюта Сергій Вікторович. Він розповів про принцип роботи пожежної машини, дозволив посидіти в кабіні, приміряти каску, куртку. Показав кімнату відпочинку чергової команди, службові приміщення. І знову про безпеку: як запобігти пожежі, як уникнути нещасного випадку в зоні  бойових дій. І знову безліч запитань і докладні відповіді Сергія Вікторовича.

Далі – кінцевий етап маршруту – типографія. На власні очі учні побачили, як друкується газета. Вразили 300-кілограмові рулони паперу та станки, які з легістю перетворюють їх на рівненькі сторінки газет і журналів.

Ми дуже вдячні співробітникам  установ, що прийняли нас, за цікаві змістовні розповіді, за надану можливість поповнити  багаж знань, за корисно проведенний час.

Втомленими повернулись школярі додому, де на них чекав смачний обід від Радченко Наталі Леонідівни. Дуже швидко   спорожнили тарілки. 

Старт канікул вдалий!

Переглядів: 381 | Додав: lena4 | Теги: На старт! Увага! Канікули! | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: