Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 10 » «Перший день осені, ти незабутній…»
09:54
«Перший день осені, ти незабутній…»

«Дитина – Божа іскорка, яка, прийшовши в цей світ, несе свою велику місію, має свій шлях, свої думки…», з такими словами до учнів та вчителів  Новогригорівської школи на святі 1 Вересня звернувся настоятель Свято-Покровського храму ієрей Миколай. Він привітав усіх присутніх зі святом Успіння Пресвятої Богородиці і відслужив молебень на благословення дітей та вчителів на новий навчальний рік.
         З надією в серці кожного мешканця села, на майбутнє існування школи відбулося свято Першого дзвоника, яке розпочалося урочистим лунанням Державного Гімну України. З вітальним словом до учнів та їхніх батьків звернулась директор школи В.В.Тедерова. Наприкінці промови Валентина Вікторівна наголосила: «…В нас ще є багато проблем та запитань, але ми є, ми існуємо і святкуємо це свято завдяки підтримці Нікольської РДА , Нікольської районної ради та відділу освіти».
  Зі словами привітання звернулася до присутніх начальник пенсійного фонду Володарської РДА Чапні Н.С., яка побажала успіхів у новому навчальному році.
  Серед традицій українського народу завжди почесне місце займала освіта. Гідними поваги завжди були люди, які знали грамоту. Було б просто неввічливо, якби в таку урочисту хвилину ми не дали слово писарю славного Війська Запорізького, в ролі якого виступив учень школи Микита Зікун. Він порадив учням та педагогам цінувати неньку Україну, не забувати мову солов’їну, шанувати вчителів, бо робота в них важка, а вдача – нелегка.
  Яке ж свято без пісні? Про співучу Україну учениця 6 класу Настя Подгорна заспівала пісню «Сонце нам сяє», в якій запросила всіх присутніх завітати в наш спільний дім, об’єднатися всім, як одна сім’я і тоді нам пощастить, бо ми зможемо все!
   Свято триває, адже серед нас є ті, хто йдуть у свій найперший клас! Із жаринками цікавості в очах першокласники вислухали вітальне слово  від першої вчительки, Ірини Володимирівни Івашини, яка  сподівається, що шлях до Країни Знань буде повний добрих пригод та досягнень!

  Слова настанови до дітей пролунали з уст їх батьків. У подарунок і для зміцнення здоров’я вони вручили першокласникам комплект м’ячів.
     І ось настала та довгоочікувана  хвилина, коли пролунав перший дзвоник, який покликав всіх присутніх на перший урок, приурочений до 25-ї річниці незалежності України.
    Метою уроку було ознайомити учнів з основними історичними подіями становлення державності та незалежності України, виховання поваги до державних символів, шанобливе ставлення до традицій української спадщини, формування почуття патріотизму, любові до Батьківщини.

Урок розпочато Державним Гімном України – символом державної єдності та віддзеркалення душі українського народу.

Наступна станція уроку була поетична: учні 2 класу Ренат Капітоненко та Дарина Зікун декламували вірші про Прапор, Гімн та Герб, а учні 3 класу декламували вірші про рідну неньку-Україну з щедрою землею під волошковим небом, під рідний дім, про рідну мову, про пісню калинову, про родину, бо все це і є наша Батьківщина, наша рідна Україна.

На історичній станції всі учасники поринули в історичне минуле нашої країни. Звертаючись до історичного минулого української нації, осмислюючи його духовні цінності діти побачили кращі риси наших предків: патріотизм, волелюбність, повага до своєї нації, народних символів. Зворушливо звучали повідомлення про славних лицарів-козаків, про народні символи, які використовували й використовують в обрядах, звичаях, піснях, у вишиванках, рушниках.

На пісенній станції разом з батьками  учні заспівали пісню «Про рушники».

Було проведено багато конкурсів, ігор, в яких взяли участь не тільки діти, але й їхні батьки.

Наприкінці уроку, як справжні патріоти, учні висловили побажання Україні. Вони писали свої побажання й передавали їх голубам, які розліталися в різні куточки України з побажаннями миру, добра, щастя, яскравого сонця, блакитного неба, благополуччя всім родинам, всім людям.

Закінчився урок співом Державного Гімну України.

Дуже сподіваємось, що учні зрозуміли, що вони – майбутнє України і своїми досягненнями будуть славити нашу Батьківщину.

Підготувала та провела урок-екскурсію Гаврюшенко В.М. 

Переглядів: 320 | Додав: lena4 | Теги: 1 вересня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: