Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Жовтень » 25 » Свята Покрівонька
09:51
Свята Покрівонька

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва.

З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі. Тому символічно, що це свято встановлене Указом Президента № 966/99 від 07.08.1999 р. припадає саме на цю дату.

У документі, підписаному Леонідом Кучмою, говориться: «Враховуючи історичне значення і заслуги українського козацтва в затвердженні української державності і істотний внесок в сучасний процес державного будівництва, ухвалюю встановити День українського козацтва» .

Українське козацтво покрило себе та всю Україну невмирущою славою. Вона полита потом та кров’ю  сотень поколінь, їхніх героїчних предків. Захист України – обов’язок кожного громадянина нашої держави.

Саме тому, з метою сприяння патріотичному вихованню учнів, спонукання їх до осмислення себе як частинки великого українського народу в школі пройшло свято «Покрова – козацький оберіг». На святі було  переглянуто презентації, відеоматеріали, які дали змогу учням зрозуміти та побачити історію виникнення українського козацтва, зрозуміти, чому державне свято День українського козацтва святкується в один день з православним святом Покрови Пресвятої Богородиці.

На честь доблесних воїнів, які воюють, захищаючи рідну землю і кожного з нас, які полягли смертю хоробрих на сході України у виконанні учнів школи звучали вірші, пісні.

Слава Україні! Героям слава!

 

Переглядів: 345 | Додав: lena4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: