Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Лютий » 21 » Свято «Цікавий світ професій»
09:43
Свято «Цікавий світ професій»

Промайнув дуже швидко третій тиждень лютого  і дітки з нетерпінням чекали справжнього свята. В школі 18 лютого відбулося свято «Цікавий світ професій», яке  стало  хвилюючим моментом для учнів початкових класів. На виховному заході було поставлено мету розширити і закріпити знання учнів про найпотрібніші професії, формувати почуття поваги до людей праці  за допомогою гри. Зараз існує проблема в світі, що сучасні діти майже нічого не знають про професії людей, більшість учнів не знають навіть про професії своїх батьків або про рід їх трудової діяльності.  

Захід розпочався гарним віршем про працю та золоті руки людини, яка працює.

Далі діти відгадували багато цікавих загадок про професії та розповідали підготовлені вірші.

Вчитель  запитав: «Чи задумувалися ви коли-небудь над тим, скільки людей працює, щоб ви були нагодовані, одягнені, взуті, щоб у вас було світло вечорами і тепло у холодну погоду,  щоб у вашій шкільній сумці були книжки й зошити, щоб ви могли сидіти біля радіоприймача чи телевізора й слухати   музику?». І діти почали розповідати про професії  й показувати на екрані фотографії про труд людей.

Далі дівчата побували в ролі офіціантів і вчилися сервірувати стіл, а хлопці уболівали.

Дуже дітям сподобалося діставати зі скрині різні інструменти та предмети й вирішувати, людям яких професій потрібні ці речі.

А ще вони з пелюсток робили аукціон професій та складали прислів’я з початку та кінця.

В кінці заходу всі примірили на себе професію квіткаря – дизайнера і прикрашали клумбу квітами – (практична робота).

Свято закінчилося гарною піснею «Сама головна професія – бути людиною». Усі залишилися задоволені. А, головне, діти замислилися і зрозуміли те, як люди різних професій допомагають у житті кожній людині, як багато професій  не можуть існувати одне без одного.    

Підготувала та провела захід вчитель Лагер Т.Й.

Переглядів: 478 | Додав: lena4 | Теги: свято Цікавий світ проіесій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: