Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 7 » «Зросли, окріпли, полетіли, наче птиці…"
09:13
«Зросли, окріпли, полетіли, наче птиці…"

9 червня наша школа випускала у подальше життя своїх діток, які, як пташенята з гнізда, готові випурхнути зі школи, розлетітися хто куди.

Гарно прикрашений шкільний двір: малюнок хати, від якої відлітають 4 лелеки; квіти, вишиті рушники, ікони, арки для випускників та їхніх батьків…

На шкільному подвір’ї, як завжди, багато односельців, близьких та рідних випускників. На почесному місці гості нашого свята – Третяк А.П., начальник відділу освіти, депутат райради, Плавська І.М. – заступник голови райради, Проценко Н.П., помічник Народного депутата України Лубінця Д.В., Антикало С.М. – директор КЗ Методичний центр.

Свято розпочинає Бог знань та мудрості, який запалює свічки у родинних гніздах.

Все, начебто, готово для зустрічі з героями випускного вечора – дев’ятикласниками. І ось на червону доріжку виходять в українських сукнях Вчерашня Ольга, Машкова Аліса, у вишитих сорочках  – Радченко Владислав, Тіт Олександр. А за ними  - класний керівник, Карюк Олена Валентинівна.

Про кожного з дев’ятикласників можна сказати багато теплих слів: Оля чудово танцює, Аліса гарно співає, Влад та Сашко – читці прозових та віршованих творів. Всі вони неодноразово були учасниками та лауреатами районних конкурсів.

З вітальними словами до випускників звернулась  директор школи  Тедерова В.В.

Із щирими словами та побажаннями до випускників звернулись гості – Третяк А.П. та Плавська І.М. Подарунки на згадку про цей вечір випускники отримали від Народного депутата України Лубінця Д.В. та Тернавського Ю.І.

На свято завітали з привітаннями учні молодших класів, пісню про братика подарували своїм старшим братам Тіт Анастасія та Радченко Альбіна.

Із зворушливими словами перед дев’ятикласниками виступили перша вчителька, Сарбаш Людмила Володимирівна, класний керівник, вчителі, які побажали мирного неба, щасливої долі, успіхів на подальшому шляху.

У зворотному слові до вчителів випускники пообіцяли, що завжди пам’ятатимуть школу, вчителів, ту науку, яку отримали у стінах  рідної школи. На згадку про себе залишили на символічному шкільному дереві свої світлини з побажаннями.

Одним із зворушливих моментів були слова для батьків: «Дякуємо за те, що дали нам життя, що завжди любили й вірили в наші сили. Ваші натруджені руки, добре серце завжди допомагатимуть у житті, а промінь сімейного вогника світитиме в далекій і незвіданій дорозі», та пісні, які підготували учні.  

Батьки у відповідь подарували дітям рушники зі словами:

 Ідіть же, діти, в світ по рушниках розшитих,

Нехай дорога вам квітками розквітає.

Червоний колір хай життя лише дарує

На щастя, на любов, на долю, на літа.

У виконанні мами, Світлани Тіт, було виконано пісню «Лебеді материнства».

Як же без випускного вальсу? Під пісню Тіна Кароль та Миколи Бровченко «Україна - це ти» було  виконана чудова танцювальна композиція, яку діти, до речі, підготували самостійно.

Наостанок, у виконанні випускників, вчителів та батьків пролунала пісня О.Пономарьова «Заспіваймо пісню про Україну…», а на екрані – кадри з життя рідного села, односельців.

Так хочеться, щоб у наших дітей, випускників, доля склалася вдало, щоб вони впевнено крокували до поставленої мети, поважали своїх батьків, зберігали народні традиції, працювали на славу рідної країни:

Не згуби в своїм серці людину,

Світу правди неси полум'я,

Не цурайся, люби Україну,

Бережи своє чесне ім'я.

 

Переглядів: 391 | Додав: lena4 | Теги: випускний | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: