Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 16

Мабуть, не існує народу, для якого прихід весни не був би святом. Адже весна – це відродження природи, відновлення всього живого. Наші далекі пращури пов’язували з весною початок нового року й урочисто зустрічали зелено косу красуню. Проте не годилось зустрічати нову пору року, не попрощавшись із попередньою і не подякувати їй. Отже, цикл весняних свят в Україні відкривало свято проводів зими. Своєрідною умовною межею між зимою та весною було свято Масляниці, що тривало цілий тиждень. Кожен день тижня мав своє значення.

На останній день свята Масляниці, а воно називається «Прощена неділя», було запрошено всіх мешканців сіл Бойовської сільської ради: Малинівки, Бойового, Суженки, Новогригорівки, Паннівки, щоб взяти участь у святкуванні.

Педагогічний, батьківський та учнівський колектив нашої школи на чолі з директором школи Тедеровою В.В. добре підготувався до свята: гарно прибрано рушниками, квітами, тином «світлиця», господині у х ... Читати далі »

Переглядів: 393 | Додав: lena4 | Дата: 16.03.2016 | Коментарі (0)

«Тарас Григорович Шевченко – духовний батько українського народу, великий поет і борець за волю, за життя гідне людини», - під такою назвою проходив конкурс знавців творчості Тараса Шевченка, мета якого поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях Кобзаря; розвивати творчі здібності школярів; виховувати почуття любові та поваги до рідної мови, художнього слова.

Прикрашена зала, яка нагадує робочу світлицю поета, портрет Т.Г.Шевченка, виставка творів митця, кращі учнівські твори, малюнки, творчі роботи, присвячені Кобзареві… Отже, готові всі: журі, уболівальники та команди.

Володимир Паздніков, учень 6 класу, та ведуча Гаврюшенко В.М. почали  конкурсну програму зі вступного слова про значення творчості Шевченка для розвитку української мови та літератури, роль письменника в історії рідного народу, познайомили гравців з правилами гри.

Команди називались назвами віршів «Кобзар», «Заповіт».

Конку ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: lena4 | Дата: 16.03.2016 | Коментарі (0)

З метою прищеплювання любові та поваги до жінки - матері, бабусі, сестрички, подруги, вихованню шанобливого ставлення до неньки-України в школі відбулось родинне свято, присвячене чарівним жінкам.

Весна приносить нам багато чудових свят, які ми відзначаємо всією родиною.

І ось настав березень – найкращий місяць у році. Природа довкола починає прокидатися, оживати. Радіють наші бабусі та матусі, сестрички та подружки, адже наблизилось їхнє свято.

Так співпало в цьому році, що день жінок відзначали у Масляну, тому родини з’явились не з порожніми руками: хто з млинцями, хто з пирогами.

Всі присутні зручно розташувалися за накритими столами. Ведуча Сарбаш Л.В. запевнила, що діти підготували цікавий концерт, всім буде весело.

Перед присутніми з’явились переодягнені у дівчат хлопці (Зікун Микита та Романюк Владислав), вони привітали жінок, дівчат і побажали всім бути такими ж гарними, як вони.

... Читати далі »

Переглядів: 415 | Додав: lena4 | Дата: 16.03.2016 | Коментарі (0)