Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 14 » Священний вогонь Олімпії палає
17:32
Священний вогонь Олімпії палає

В нашій школі розпочались заходи до тижня фізкультури та спорту "Україна - олімпійська країна". Увазі дітей була представлена презентація "історія Олімпійських ігор" та стіннівка "Олімпійські чемпіони України". Сарбаш Л.В. розповіла, що Олімпійські змагання зародились у Стародавній Греції на честь бога Зевса та його дружини Гери. Чоловіки змагались у бігу на різні дистанції, стрибках у довжину, метанні диска, списа, перегонах на колісницях та боротьбі. Жінки - тільки змагання з бігу.

Нагородження переможців відбувалося на 5 день олімпійських святкувань. Переможців Олімпійських ігор увінчували гілкою оливи. Під час проведення Олімпіади припинялись війни, щоб не було перешкод для бажаючих відвідати змагання.

Сучасні  Олімпійські ігри відновились у 1896 році в Афінах. Їх символ - п'ять переплетених кілець, що символізують толерантність і дружбу між усіма учасниками з п'яти континентів нашої планети.

Сюрпризом для учнів стала зустріч з вихованцем ДЮСШ Жуком Романом Вікторовичем, який завітав до школи зі своїми нагородами.

Роман Вікторович розповів, яке значення має спорт в житті людини і яку роль спорт зіграв в його житті. Продовжилась зустріч майстер-класом. Всі бажаючі спробували свої сили і можливості на килимі. На якийсь час діти перетворилися на борців з вільної боротьби. Не було меж захвату, радості, позитивним емоціям!

Учні були вдячні Роману Вікторовичу за можливість відчути себе спортсменами на борцівському килимі. Адже "Спорт - здоров'я, спорт - це сила, що дають всім дітям крила!"

Переглядів: 402 | Додав: lena4 | Теги: тиждень фізкультури та спорту | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: