Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

27 жовтня в школі відбувся національно-патріотичний захід "Козацькому роду нема переводу!".

На початку гри Лагер Т.Й, вчитель 3 класу, ознайомила дітей з періодом козаччини, дала елементарні знання про умови життя козаків, про їхні найкращі риси: добродушність, безкорисність, товариськість,  героїзм.

Далі дітей було поділено на 2 команди: "Козаки", "Козачки".

Перше завдання - "Розминка": запропоновано по 5 питань кожній команді. За правильну відповідь діти отримували жетон.

На другому завданні командам було запропоновано скласти карту України і показати місце, де знаходились запорозькі козаки.

Тре ... Читати далі »

Переглядів: 723 | Додав: lena4 | Дата: 29.10.2015 | Коментарі (0)

Історична довідка

Студентській революції 1990 року або Революції на граніті передували події, які сталися в Україні у 80-х роках. 

Період перебудови в УРСР (1985–1991 роки) відзначився різкими змінами в усіх сферах суспільного життя. Відчутно поглиблювалась соціально-економічна криза. Крім того, цей процес призвів до початку глобальних змін у політичній системі.

Унаслідок політики демократизації і гласності постало багато громадських організацій, спілок і товариств, метою яких була боротьба за ліквідацію монополії впливу комуністичної ідеології на суспільне життя.

Ініціативний комітет зі створення Української студентської спілки   (далі – УСС) розпочав діяльність у серпні 1989 року під час походу козацькими місцями, організованого студентами Київського державного університету імені Т.Г.Шевченка.

Першою справжньою перевіркою організаційних можливостей щойно створених студентських організацій, ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: lena4 | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

Гомінливо і зворушливо було 13 жовтня в актовій залі  Новогригорівської  ЗОШ. Зібралося багато батьків, мешканців сіл  Новогригорівка  і Панівка, запрошені були і військовослужбовці, щоб відзначити День українського козацтва, яке покрило себе і всю Україну невмирущою славою.

Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав  землю. Богом дана земля є святою і рідною. Для українців такою землею є  Україна.

Сьогоднішня зустріч приурочена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Для нас, українців, це свято християнське, національне, яке символізує  зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої  Богородиці, що впродовж століть воно набуло ще й козацько ... Читати далі »

Переглядів: 433 | Додав: lena4 | Дата: 15.10.2015 | Коментарі (0)

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку. В цей день вчителі та учні школи вирішили надати допомогу та привітати з Днем вчителя ветерана педагогічної праці Караченцевій А.Ю.

Анна Юхимівна завжди радо зустрічає гостей, особливо учнів. Вона з кожним поспілкується, запитає, як йдуть справи в школі.

По закінченню роботи на дітей чекав солодкий гостинець. Учні подякували Анні Юхимівні, побажали їй міцного здоров'я,  а також сказали, що вони ще не раз прийдуть на допомогу.

Переглядів: 385 | Додав: lena4 | Дата: 14.10.2015 | Коментарі (0)

Промайнув дуже швидко перший місяць навчання. І дітки, і вчителі  з нетерпінням чекали справжнього свята – Дня вчителя, яке відбулося 2 жовтня.

Свято  стало  хвилюючим моментом для всіх: і учнів, і батьків, і вчителів.

 Гарно прикрашена зала, лунає ніжна, мелодійна музика про вчителів. Лунають фанфари, з'являються ведучі,  учні 9 класу, і починається дійство.

Під мелодію «Райдуга побажань» учні 3 класу вітають вчителів танком і дарують їм свої серця (повітряні кульки у вигляді серця).

На екрані з'являються слайди  про нашу дружню родину - вчителів. З екрану звертаються до вчителів зі слов ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: lena4 | Дата: 14.10.2015 | Коментарі (0)

До ніжних струн дитячої душі

Я доторкаюсь, наче до ікони.

І лине пісня, пишуться вірші,

Звучать луною сотні камертонів.

Хочеться перефразувати відомий вислів: "Не місце прикрашає людину, а людина  -місце". Саме це стосується доброї і надійної, відповідальної і справедливої людини, вчителя з великої літери, Тімченко Анни Іванівни, яка все своє життя присвятила дітям, школі.

Народилась вона 08.07.1949 року на Херсонщині, неподалік від легендарної Каховки, яка стоїть на березі Дніпра. В сім'ї було троє дітей. Мати виховувала їх сама, тому що батько помер  в 1950 році від тяжких поранень і контузій, отриманих під час війни. Анна Іванівна дуже вдячна своїй матусі за те, що вона, сама малоосвічена, дала освіту  дітям.

З дитинства вона мріяла стати вчителем. Її однокласники писали в щоденнику побажань, який зберігається вже 49 років: "Ти повинна бути вчителькою, адже ти можеш підходити до людських сердець, за ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: lena4 | Дата: 04.10.2015 | Коментарі (0)

30 вересня у школі відбулося заняття в школі лідера на тему "Що таке самостійність?"

Перед заняттям учням 6-9 класів була дана анкета "Наскільки ти самостійний".

В процесі заняття кожен учень висловлював своє поняття самостійності, приводив приклади зі свого життя. Вчитель корегував виступи дітей, допомагав правильно сформувати принципи, давав рекомендації.

"Круглий стіл" підготувала та провела Тімченко А.І., вчитель біології та хімії.

Переглядів: 379 | Додав: lena4 | Дата: 04.10.2015 | Коментарі (0)

Вже стало традицією в нашій школі проводити вибори Президента школи.

Кандидатів в Президенти було троє: Якубова Анастасія, 7 клас; Вчерашня Ольга та Машкова Аліса, учениці 9 класу.

Кожен із кандидатів проводив свою передвиборчу агітацію серед учнів школи, виступаючи зі своїми програмами.

Якубова Анастасія у своїй програмі акцентувала на таких основних моментах, як:

- створення літопису школи;

- організація екскурсійних поїздок;

- проведення конкурсів, змагань, концертів з метою покращення шкільного життя.

Вчерашня Ольга побудувала свою програму на:

- відновленні змагань між класами в номінаціях: ""Найбільш дружний клас", "Найчистіший клас", "Найкращий клас";

- проведе ... Читати далі »

Переглядів: 452 | Додав: lena4 | Дата: 04.10.2015 | Коментарі (0)

У вересні 2016 року Україна відзначала 150-річчя від дня народження видатного українського державного та політичного діяча, Голови Центральної Ради Української Народної Республіки, першої у ХХ столітті незалежної Української держави, історика і організатора української науки Михайла Грушевського.

З метою вшанування та утвердження традицій боротьби за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, засвідчення вдячності всім творцям і захисникам Української держави, виявлення поваги до унікального наукового доробку, здійсненого в руслі європейської інтелектуальної традиції, та у зв’язку зі 150-річчям Михайла Грушевського Указом  Президента України затверджено план заходів з підготовки та відзначення 150-річчя видатного українського діяча.

На виконання Указу Президента України в нашій школі у вересні вчителем історії Ілюхіною Н.Л. проведено просвітницькі заходи, спрямовані на вивчення ролі М. Грушевського в історії українського державотворення ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Додав: lena4 | Дата: 04.10.2015 | Коментарі (0)

Олімпійський тиждень в школі завершився веселим змаганням "Майбутні чемпіониУкраїни".

Перед початком заходу до учасників звернулася директор школи Тедерова В.В. і побажала всім учасникам безкомпромісної боротьби, перемог. А найголовніше, щоб діти хотіли займатися спортом. Бути сильними - вимога часу. Бути готовим захищати свою Батьківщину - святий обов'язок кожного! Адже спорт - це здоров'я, це майбутнє нації.

Вчителі фізичної культури, Жук В.Г. та Сарбаш  Л.В.,  підвели підсумок конкурсу на кращу стіннівку "Олімпійські чемпіони України". Не було тих, хто програв. Всі класи отримали подяки за участь.

... Читати далі »

Переглядів: 437 | Додав: lena4 | Дата: 18.09.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 29 30 »